Butterbur, cooked, boiled, drained, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 8 kcal -
Białko 0.23 g 0.5% DV 115% D
Tłuszcz 0.02 g 0% DV
Węglowodany 2.16 g 0.8% DV
Woda 96.7 g -
Popiół 0.88 g -
Sód 240 mg 10% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Kwas foliowy 4 ug - -
Witamina A 27 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.01 mg 0.8% DV 208% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.01 mg 0.8% DV 192% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.1 mg 0.6% DV 156% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.02 mg 0.4% DV 90% D
Witamina B6 0.05 mg 3.1% DV 765% D
Witamina C 18.9 mg 21% DV 5250% D
Witamina D 0 iu - -
Folate, food 4 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 4 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 1 ug 0.1% DV 27.78% D
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 59 mg 4.5% DV 1135% D
Miedź 0.06 mg 6.6% DV 1639% D
Żelazo 0.1 mg 0.6% DV 139% D
Magnez 8 mg 1.9% DV 476% D
Mangan 0.16 mg 6.8% DV 1696% D
Fosfor 7 mg 0.6% DV 140% D
Potas 354 mg 7.5% DV 1883% D
Selen 0.9 ug 1.6% DV 409% D
Sód 240 mg 10% DV 2609% D
Cynk 0.09 mg 0.8% DV 205% D

Brak danych

Brak danych

Brak danych

Popiół 0.88 g -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Woda 96.7 g -

Źródła