Grzyb ostrygowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 41.05 kcal | - | |
Białko | 2.9 g | 5.8% DV | 282% D |
Tłuszcz | 0.19 g | 0.2% DV | |
Węglowodany | 6.94 g | 2.5% DV | |
Błonnik | 2.85 g | 10% DV | 496% D |
Woda | 89.24 g | - | |
Popiół | 0.73 g | - | |
Sód | 1.13 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.8% DV | 284% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 19% DV | 914% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.75 mg | 36% DV | 1751% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.8% DV | 283% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 7.04 ug | 23% DV | 1143% D |
Witamina D | 1.62 iu | - | - |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 63.14 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.04 ug | 0.2% DV | 9.89% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0.04 ug | - | - |
Witamina D4 | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 576% D |
Żelazo | 0.7 mg | 3.9% DV | 189% D |
Magnez | 13.91 mg | 3.3% DV | 161% D |
Mangan | 0.09 mg | 3.7% DV | 181% D |
Fosfor | 86.24 mg | 6.9% DV | 336% D |
Potas | 282 mg | 6% DV | 292% D |
Selen | 1.38 ug | 2.5% DV | 122% D |
Sód | 1.13 mg | 0% DV | 2.39% D |
Cynk | 0.68 mg | 6.2% DV | 303% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Brak danych
Więcej... ❯
Brak danych
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.94 g | 2.5% DV | |
Beta-glukan | 3.01 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.73 g | - | |
Ergotioneina | 14 mg | - | |
Glutation | 17.5 mg | - | |
Azot | 0.46 g | - | |
Woda | 89.24 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central