Flour, oat, whole grain - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 389 kcal | - | |
Białko | 13.17 g | 26% DV | 135% D |
Tłuszcz | 6.31 g | 8.1% DV | |
Węglowodany | 69.92 g | 25% DV | |
Skrobia | 53.39 g | - | |
Błonnik | 10.5 g | 38% DV | 193% D |
Woda | 8.86 g | - | |
Popiół | 1.75 g | - | |
Sód | 3.62 mg | 0.2% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.39 mg | 33% DV | 167% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 12% DV | 63.77% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.95 mg | 12% DV | 62.48% D |
Witamina B6 | 0.15 mg | 8.7% DV | 44.63% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 20.15 ug | 67% DV | 345% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 34.69 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 42.81 mg | 3.3% DV | 16.93% D |
Miedź | 0.44 mg | 49% DV | 253% D |
Żelazo | 4 mg | 22% DV | 114% D |
Magnez | 125 mg | 30% DV | 153% D |
Mangan | 3.26 mg | 142% DV | 728% D |
Molibden | 125 ug | 279% DV | 1432% D |
Fosfor | 372 mg | 30% DV | 153% D |
Potas | 373 mg | 7.9% DV | 40.8% D |
Selen | 38.2 ug | 69% DV | 357% D |
Sód | 3.62 mg | 0.2% DV | 0.81% D |
Cynk | 2.75 mg | 25% DV | 129% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Brak danych
Więcej... ❯
Brak danych
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 69.92 g | 25% DV | |
Beta-glukan | 3.76 g | - | |
Wysokocząsteczkowy błonnik pokarmowy (HMWDF) | 11.63 g | - | |
Niskocząsteczkowy błonnik pokarmowy (LMWDF) | 1.24 g | - | |
Skrobia | 53.39 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central