Salad dressing, blue or roquefort cheese dressing, commercial, regular - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 484 kcal | - | |
Białko | 1.37 g | 2.7% DV | 11.32% D |
Tłuszcz | 51.1 g | 66% DV | |
Węglowodany | 4.77 g | 1.7% DV | |
Cukry | 3.48 g | - | |
Błonnik | 0.4 g | 1.4% DV | 5.9% D |
Woda | 39.71 g | - | |
Popiół | 3.2 g | - | |
Sód | 642 mg | 28% DV | |
Cholesterol | 31 mg | 10% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 17.9 mg | 3.3% DV | 13.45% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 73 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.8% DV | 3.44% D |
Witamina B12 | 0.27 ug | 11% DV | 46.49% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.1 mg | 7.7% DV | 31.79% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.1 mg | 0.6% DV | 2.58% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.39 mg | 7.8% DV | 32.07% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.2% DV | 8.99% D |
Witamina C | 0.7 mg | 0.8% DV | 3.21% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 85.9 ug | 72% DV | 296% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 4 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 14 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 14 ug | 1.6% DV | 6.43% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 2.07% D |
Witamina E | 4.28 mg | 29% DV | 118% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 37 mg | 2.8% DV | 11.76% D |
Miedź | 0.01 mg | 1% DV | 4.13% D |
Fluor, F | 27 ug | - | - |
Żelazo | 0.09 mg | 0.5% DV | 2.07% D |
Magnez | 8 mg | 1.9% DV | 7.87% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.3% DV | 1.08% D |
Fosfor | 74 mg | 5.9% DV | 24.46% D |
Potas | 88 mg | 1.9% DV | 7.74% D |
Selen | 1 ug | 1.8% DV | 7.51% D |
Sód | 642 mg | 28% DV | 115% D |
Cynk | 0.21 mg | 1.9% DV | 7.89% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 3.2 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 24.32 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.11 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 13.11 g | - | |
Kwas masłowy | 0.02 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.08 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.32 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.44 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.77 g | 1.7% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.2 g | - | |
Betaina | 2.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 31 mg | 10% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 39.71 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central