Bread, salvadoran sweet cheese (quesadilla salvadorena) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 374 kcal -
Białko 7.12 g 14% DV 76.15% D
Tłuszcz 17.12 g 22% DV
Węglowodany 47.84 g 17% DV
Skrobia 16 g -
Cukry 24.9 g -
Błonnik 0.7 g 2.5% DV 13.37% D
Woda 25.48 g -
Popiół 2.44 g -
Sód 510 mg 22% DV
Cholesterol 59 mg 20% DV

Witaminy

Cholina 36.5 mg 6.6% DV 35.49% D
Kwas foliowy 48 ug - -
Witamina A 584 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.02 mg 1.7% DV 8.91% D
Witamina B12 0.35 ug 15% DV 77.99% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.08 mg 6.2% DV 32.91% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.2 mg 7.5% DV 40.11% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.7 mg 14% DV 74.87% D
Witamina B6 0.04 mg 2.4% DV 12.58% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 14 iu - -
Witamina K (filochinon) 11.2 ug 9.3% DV 49.91% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 81 ug - -
Kryptoksantyna, beta 1 ug - -
Folate, food 12 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 33 ug - -
Kwas foliowy 21 ug 5.3% DV 28.07% D
Retinol 135 ug - -
Tokoferol beta 0.09 mg - -
Tokoferol delta 3.49 mg - -
Tokoferol gamma 6.9 mg - -
Tokotrienol alfa 0.02 mg - -
Tokotrienol beta 0 mg - -
Tokotrienol delta 0 mg - -
Tokotrienol gamma 0.04 mg - -
Witamina A, RAE 141 ug 16% DV 83.78% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0.3 ug 1.5% DV 8.02% D
Witamina E 0.96 mg 6.4% DV 34.22% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 73 mg 5.6% DV 30.03% D
Miedź 0.03 mg 3.3% DV 17.83% D
Żelazo 0.98 mg 5.4% DV 29.11% D
Magnez 11 mg 2.6% DV 14.01% D
Mangan 0.24 mg 10% DV 55.8% D
Fosfor 200 mg 16% DV 85.56% D
Potas 350 mg 7.4% DV 39.82% D
Selen 13.3 ug 24% DV 129% D
Sód 510 mg 22% DV 119% D
Cynk 0.8 mg 7.3% DV 38.89% D
Alanina 0.36 g -
Arginina 0.25 g -
Kwas asparaginowy 0.59 g -
Cysteina 0.06 g -
Kwas glutaminowy 1.33 g -
Glicyna 0.2 g -
Histydyna 0.15 g -
Izoletyda 0.3 g -
Leucyna 0.65 g -
Lizyna 0.5 g -
Metionina 0.28 g -
Fenyloalanina 0.37 g -
Prolina 0.83 g -
Seryna 0.45 g -
Treonina 0.21 g -
Tryptofan 0.07 g -
Tyrozyna 0.23 g -
Walina 0.43 g -
Omega-3 ALA 0.53 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.49 g -
Omega-3 DHA 0.01 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.04 g -
Omega-6 linolowy 3.81 g -
Omega-6 linolowy 3.64 g -
Omega-9 eikosenowy 0.06 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 6.61 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 4.74 g -
Kwas arachidowy 0.05 g -
Kwas behenowy 0.04 g -
Kwas masłowy 0.16 g -
Kwas kaprynowy 0.06 g -
Kwas kapronowy 0.03 g -
Kwas kaprylowy 0.02 g -
Kwas laurynowy 0.05 g -
Kwas lignocerynowy 0.02 g -
Kwas margarynowy 0.03 g -
Kwas mirystynowy 0.17 g -
Kwas palmitynowy 2.4 g -
Kwas pentadekanowy 0.02 g -
Kwas stearynowy 1.58 g -
Total (complex+sugars) 47.84 g 17% DV
Fruktoza 0 g -
Glukoza 0 g -
Laktoza 0.59 g -
Maltoza 0.23 g -
Skrobia 16 g -
Sacharoza 24.1 g -

Źródła