Bread, salvadoran sweet cheese (quesadilla salvadorena) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 374 kcal | - | |
Białko | 7.12 g | 14% DV | 76.15% D |
Tłuszcz | 17.12 g | 22% DV | |
Węglowodany | 47.84 g | 17% DV | |
Skrobia | 16 g | - | |
Cukry | 24.9 g | - | |
Błonnik | 0.7 g | 2.5% DV | 13.37% D |
Woda | 25.48 g | - | |
Popiół | 2.44 g | - | |
Sód | 510 mg | 22% DV | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 36.5 mg | 6.6% DV | 35.49% D |
Kwas foliowy | 48 ug | - | - |
Witamina A | 584 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 8.91% D |
Witamina B12 | 0.35 ug | 15% DV | 77.99% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg | 6.2% DV | 32.91% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.2 mg | 7.5% DV | 40.11% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.7 mg | 14% DV | 74.87% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.4% DV | 12.58% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 14 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 11.2 ug | 9.3% DV | 49.91% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 81 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 33 ug | - | - |
Kwas foliowy | 21 ug | 5.3% DV | 28.07% D |
Retinol | 135 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.09 mg | - | - |
Tokoferol delta | 3.49 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 6.9 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.04 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 141 ug | 16% DV | 83.78% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.3 ug | 1.5% DV | 8.02% D |
Witamina E | 0.96 mg | 6.4% DV | 34.22% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 73 mg | 5.6% DV | 30.03% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.3% DV | 17.83% D |
Żelazo | 0.98 mg | 5.4% DV | 29.11% D |
Magnez | 11 mg | 2.6% DV | 14.01% D |
Mangan | 0.24 mg | 10% DV | 55.8% D |
Fosfor | 200 mg | 16% DV | 85.56% D |
Potas | 350 mg | 7.4% DV | 39.82% D |
Selen | 13.3 ug | 24% DV | 129% D |
Sód | 510 mg | 22% DV | 119% D |
Cynk | 0.8 mg | 7.3% DV | 38.89% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.36 g | - | |
Arginina | 0.25 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.59 g | - | |
Cysteina | 0.06 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.33 g | - | |
Glicyna | 0.2 g | - | |
Histydyna | 0.15 g | - | |
Izoletyda | 0.3 g | - | |
Leucyna | 0.65 g | - | |
Lizyna | 0.5 g | - | |
Metionina | 0.28 g | - | |
Fenyloalanina | 0.37 g | - | |
Prolina | 0.83 g | - | |
Seryna | 0.45 g | - | |
Treonina | 0.21 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.23 g | - | |
Walina | 0.43 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.53 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.49 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.81 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.64 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.61 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.74 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0.16 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.06 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.03 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.02 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.05 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.17 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.4 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.58 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.1 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.86 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.15 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 47.84 g | 17% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0.59 g | - | |
Maltoza | 0.23 g | - | |
Skrobia | 16 g | - | |
Sacharoza | 24.1 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.44 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 25.48 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central